Banksy-utställning visas i Sverige

publicerad 27 november 2022
- av Sofie Persson
Konstverk av Banksy i South Bank i London som idag har tagits bort.

Nästa år kommer Sverige att få ta del av en unik Banksy-utställning som blivit känd världen över för satiriska och politiska graffitimålningar. Utställningen kommer att visas i Malmö och Göteborg.

Banksy är pseudonym för en konstnär vars målningar började spridas i den brittiska staden Bristol men nu har spridits över hela världen på väggar, gator, toaletter och broar.

Nu kommer utställningen ”The mystery of Banksy – A genius mind” till Sverige. Utställningen hade premiär i München förra året och har sedan dess bland annat visats i Berlin, Wien och Hamburg. Det hör dock inte till vanligheterna att allmänheten får se en äkta Banksy, men man vill nu göra hans konst mer tillgänglig för alla.

Vi vill göra konsten till en upplevelse, synlig för alla och samlad på ett ställe. (…) Med ”The mystery of Banksy – A genius mind” försöker vi samla de bästa och mest imponerande motiven på ett ställe och i en avslappnad atmosfär utanför ett museum, men ändå med höga kvalitetskrav, säger utställningsproducenten Oliver Forster i ett pressmeddelande.

”The mystery of Banksy – A genius mind” kommer att visas på Amiralen i Malmö den 14/1 till 21/5 2023. Därefter kommer den till Eriksbergshallen i Göteborg där den kan ses 9/6 till 8/9 2023.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.