Amazons Sagan om Ringen-serie får ett namn

publicerad 25 januari 2022
- av Sofie Persson
Filmscen ur Sagan om ringen, 2001.

The Lord of the Rings: The Rings of Power kommer den nya Sagan om Ringen-serien att heta. Dock kommer inte serien att handla om Frodo och Gandalf, utan kommer att utspela sig tusentals år innan de händelserna.

Det var i november 2017 som Amazon Prime köpte tv-rättigheterna till Sagan om Ringen. Serien blev färdiginspelad under förra året i Nya Zeeland och den beskrivs som den mest dyraste tv-produktionen någonsin. Priset ska ha uppgått till hela 3,9 miljarder kronor.

Det som inte varit helt klart har varit namnet på tv-serien, men nu har man gått ut med vad den kommer att heta och det är The Lord of the Rings: The Rings of Power, rapporterar TT.

Serien kommer att utspela sig tusentals år före Sagan om ringen-trilogin, i Midgårds andra tidsålder. Producenterna JD Payne och Patrick McKay har sagt i ett uttalande att serien kommer att förena ”alla stora berättelser från Midgårds andra tidsålder, inklusive skapandet av ringarna, mörkrets herre Saurons ursprung, berättelsen om Numenor och den sista alliansen av alver och män”.

Många har samtidigt uttryckt oro över att Amazon på grund av sin politiska inriktning ska förvrida Tolkiens ursprungliga verk.

Serien förväntas ha premiär i 240 länder den 2 september, därefter kommer det att släppas ett avsnitt i veckan. Redan nu står det klart att serien kommer att få en andra säsong.


Fakta: The Lord of the Rings

Det är en fantasybokserie som är uppdelad i tre volymer. Den är skriven av J.R.R. Tolkien och utgivna mellan 1954-1955. 1978 släpptes en tecknad film baserad på bokserien och 1991 försökte Sovjetunionen sig på att gör en version. Dock var det inte förrän senare när  Peter Jackson regisserade de berömda filmatiseringarna av bokserien som det verkligen blev en hit. Filmerna släpptes släpptes 2001, 2002 och 2003.

 

Källor: Wikipedia, IMDB, FeberLadda ner Nya Dagbladets mobilapp!