Alice Cooper: Transingrepp på barn ”en absurditet”

Kulturrevolutionen i Väst

publicerad 28 augusti 2023
- av Jan Sundstedt

Ett ”absurdum” och en ”modefluga”, säger rocklegenden Alice Cooper om trenden att utföra transmedicinska ingrepp på barn.

Efter uttalandet väljer nu sminkföretaget Vampyre Cosmetics att avsluta sitt samarbete med rocksångaren med förklaringen att ”alla ska ha tillgång till sjukvård”.

Jag förstår att det finns fall av transsexuella, men jag är rädd att det också är en modefluga, säger den 75-årige rocksångaren.

– Jag tycker att det är fel när man har ett sexårigt barn som inte har en aning. Han vill bara leka, och du förvirrar honom genom att säga: ”Ja, du är en pojke, men du kan vara en flicka om du vill”, fortsätter Cooper som för fram sina tankar om könsmanipulerande ingrepp på barn i en intervju med Stereogum.

Cooper konstaterar att man som barn, och tonåring, ännu inte utvecklat sin identitet och att transrörelsens identitetspolitiska inflytande idag gått till ”absurdum”.

Du försöker fortfarande hitta din identitet, och ändå finns det en grej som säger att: ”Ja, men du kan vara vad du vill. Du kan vara en katt om du vill.” Det är så absurt, det har gått till absurdum, säger Cooper.

Rocksångaren tar även upp saker som att man inte ska säga ”moder” nu utan ”födande person” och att exempelvis män i dagens läge kan begagna kvinnors allmänna toaletter.

Någon kommer att bli våldtagen, och killen kommer att säga, ”Tja, jag kände mig som en tjej den dagen, och sedan kände jag mig som en kille.” Var drar man gränsen, frågar sig Cooper.

Coopers uttalande har föranlett att sminkföretaget Vampyre Cosmetics avslutat sitt samarbete med honom, med hänvisning till att ”man står bakom alla medlemmar i hbtqia-gemenskapen” samt att  ”alla ska ha tillgång till sjukvård”, skriver The Pink News.

En växande skara kulturprofiler har gått ut med kritik mot transmedicinska ingrepp för barn där bland andra Kiss-profilen Paul Stanley tidigare riktat kritik mot föräldrar som överväger att låta sina barn genomgå så kallat könsbyte, något som NyD rapporterat om.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!