Alexander Bard försvarar barnprostitution

publicerad 31 maj 2022
- av Jan Sundstedt
Alexander Bard
Alexander Bard har själv arbetat som prostituerad.

I en längre filosofisk diskussion berättar den bisexuelle libertarianen och den tidigare prostituerade tv-profilen Alexander Bard, att han känner män som började sälja sex redan som 11-åringar – och att detta var det bästa beslut som de någonsin tagit.

– Jag känner killar som började sälja sex när de var 11 och tycker att det var det bästa de nånsin gjort, berättar han och menar vidare att pojkarna genom prostitutionen ”äntligen” fick uppmärksamhet och pengar.

Han är också mycket kritisk till att prostituerades sexuella aktiviteter beskrivs som någonting traumatiskt och negativt och menar att det i själva verket kan vara tvärtom.

– Du bestämmer själv huruvida det var traumatiskt eller inte och sättet vi tvingar människor att tänka att alla de här udda och unika erfarenheterna är traumatiska, särskilt om du har en schamanistisk personlighet så är nästan ingenting som andra upplever som traumatiskt faktiskt traumatiskt för dig.

– Jag upplevde definitivt inget trauma själv, det var bara ett äventyr.

Den tidigare Idol-jurymedlemmen menar vidare att den ökände pedofilen och sexualförbrytaren Jeffrey Epstein och dennes medhjälpare Ghislaine Maxwells ljusskygga aktiviteter hade betraktats som någonting normalt på 1970-talet – men att det numera råder moralism överallt.

– De hade varit stjärnor i Studio 54… Men nu helt plötsligt så låg de med några kvinnor som var under 18, en av dem var så ung som 14. Okej och de hade sexfester och sådana saker och nu är hela världen upprörda över det här eftersom rika människor utnyttjade unga flickor som utsatts för människohandel.

– Jag är inte säker på att så var fallet. Det jag gör när jag hör den här typen av berättelser är att jag går till flickorna själva och frågar dem hur deras upplevelser var… Det visar sig att flickorna i de allra flesta fall hade kul när de var unga och ibland fick betalt för det. De gick vidare och skaffade sig en utbildning.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.