Abba släpper nytt album

publicerad 3 september 2021
- av Sofie Persson
Abba.

Efter 40 års paus släpper Abba nu ett nytt album. Nästa år påbörjas även en hologram-turné med klassiska ”abbatarer”.

Vi tog en paus på våren 1982 och nu har vi bestämt att det är dags att avsluta den pausen. Det sägs att det är dumdristigt att vänta mer än 40 år mellan albumen, så vi har spelat in en uppföljare till “The visitors””, skriver medlemmarna i ett gemensamt pressmeddelande.

Albumet kommer att heta ”Voyage” och släpps den 5 november. Två av låtarna från albumet, ”I still have faith in you” och ”Don’t shut me down”, har redan släppts under torsdagskvällen.


Annonser:


Redan 2018 bekräftade Abba att de kommer att släppa två nya låtar, men när de var klara tyckte de att det kändes lite tunt, berättar Benny Andersson för statskanalen SVT.

Vi gjorde några till och det blev bra och sen tänkte vi att vi kör vidare och kör ett helt album, säger han.

Under maj i år meddelande musikgruppen att de kommer att släppa fem låtar och Andersson säger själv att han är förvånad över att de låter som förr.

Va fan det är bra, det låter precis som det alltid gjort – Abba i kubik fast det gått 40 år, säger han om reaktionen efter att de själva lyssnat igenom låtarna.

Nästa år kommer premiären för deras turné att hållas i London i en specialbyggd arena som kommer att rymma 3000 personer. Däremot kommer artisterna inte själva att vara på scen, utan det kommer att vara så kallade ”abbatarer”, det vill säga digitala versioner av Abba som de såg ut under slutet av 70-talet och början på 80-talet. På scen kommer också att finnas tio livemusiker.

Abba Voyage” har premiär 27 maj 2022 i London och planen är att showen ska pågå till 2025. Biljetter släpps den 7 september.


Fakta: Abba

Abba räknas som ett av de största banden i musikhistorien med över 400 miljoner sålda skivor.

Man slog igenom via den svenska melodifestivalen 1973 med "Ring ring" och kort därefter internationellt när man vann Eurovision Song Contest 1974 med "Waterloo".

Bandet består av Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Benny Andersson och Anni-Frid "Frida" Lyngstad.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.