Häxjakten på Richard Stallman

Tusentals ger sitt stöd till mjukvarupionjär

publicerad 14 april 2021
Humoristisk supporterbild av Stallman med Che Guevara-pose.

Efter en hatstorm och ett drev orkestrerat av vänsterpopulistisk media tvingades mjukvarulegenden Richard Stallman bort från Free Software Foundation av fanatiska vänsteraktivister. Nu är Stallman tillbaka i organisationens styrelse och deklarerar att han inte tänker avgå igen. Vänsterliberala mjukvaruföretag har svarat med att försöka starta ytterligare ett drev för att få bort Stallman samtidigt som tusentals gräsrötter går till hans försvar.

2019 tvingades mjukvarulegendaren och programmeraren Richard Stallman bort från både MIT-universitetet och från Free Software Foundation som han själv varit med och skapat och drivit i tre decennier.

Skälet till att Stallman tvingades bort var att han inte tyckte om att studenterna försökte smutskasta och protestera mot en numer avliden kollega som pekats ut som en av Jeffrey Epsteins klienter i den ökända och omtalade eskortverksamheten som den senare bedrev och som även involverade minderåriga flickor.
Stallman ifrågasatte den retorik som användes och också sanningshalten i vissa av anklagelserna som riktades mot den avlidna kollegan – bland annat att denne skulle ha överfallit ett av Epsteins offer, något Stallman…


 


Liknande artiklar: