Flera anonymiseringstjänster accepterar nu Bitcoin

publicerad 25 juli 2013

Flera leverantörer av anonymiseringstjänster som tillhandahåller VPN-tunnlar accepterar nu Bitcoin som betalningsmedel. Tack vare att köpet kan ske med den digitala valutan Bitcoin kan även själva betalningen av tjänsten alltså ske utan att en banktransaktion registreras någonstans.

Bitcoin möjliggör handel utan storebrors övervakning
Bitcoin möjliggör handel utan storebrors övervakning

Då hela vitsen med att skaffa en anonymiseringstjänst är att förbli anonym så är även betalningssättet av tjänsten ett område där man vill undvika att någon part kan knyta dig användningen av tjänsten/kontot. Detta blir alltså möjligt genom köp med Bitcoins. Köpet sker helt utan mellanhänder (dock måste särskilda åtgärder vidtas för att ett Bitcoin-köp skall förbli 100% anonymt). Det är dock ett gott tecken på respekten för integritet bland de VPN-leverantörer som nu väljer att erbjuda betalningar med Bitcoin.

Flera VPN-leverantörer hakar nu på trenden. Nya Dagbladet har listat några av dem.

vpn-bitcoinPrivate Internet Access

Air VPN

BT GUARD

Tor Guard

Mullvad

Den sistnämnda, Mullvad, är ett Göteborgsbaserat företag som även fått internationell uppskattning. Mullvad är också en av få tjänster som går att betala anonymt via kontanter. När du laddar hem Mullvads VPN-klient och vill börja använda VPN-tjänsten genereras ett id-nummer. Detta id-nummer skriver du ned på en lapp och lägger i ett brev på postlådan tillsammans med kontanter motsvarande kostnaden för de antal månader som du vill nyttja tjänsten. På detta område Mullvad unikt.

Vad är Bitcoin?

Nya Dagbladet återkommer med en längre artikel om Bitcoin. Tills vidare kan denna video ge en kortare sammanfattning:

Vad är en anonymiseringstjänst?

Anonymitetstjänst, anonymiseringstjänst eller anonymitetsserver betecknar en Internet-tjänst som ger användare möjligheten att skicka e-post, besöka webbplatser eller andra aktiviteter på Internet anonymt.

Anonymitetstjänster fungerar vanligtvis dels genom att som anonymiserande proxytjänst byta ut användarens IP-adress mot en anonym dito, dels genom att som VPN-tjänst kryptera all kommunikation mellan användaren och Internet.

Källa: Wikipedia

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!