Inrikes

Ytterligare ett åldringsbrott i Eskilstuna

Genrebild

Under tisdagskvällen ägde ytterligare ett åldringsbrott rum i Eskilstuna. Så sent som i fredags blev en 96-årig kvinna brutalt rånad i sitt hem vilket NyD rapporterade om.

Det senaste åldringsbrottet ägde rum vid 18-tiden på Öster i Eskilstuna. En kvinna lurade sig in hos en 95-årig kvinna och stal ett bankomatkort, som senare tömdes på pengar. Hon ska ha påstått att hon skulle kontrollera brandvarnaren.

Tillvägagångssättet var mycket likt det senaste åldringsbrottet i staden, som skedde i fredags. En kvinna ringde då på dörren hos en äldre kvinna och påstod att hon skulle byta batteri i brandvarnaren, istället rånade hon den boende brutalt.

– Vi kan ännu inte säga om det handlar om samma förövare, det får förundersökningen visa. Men det har definitivt varit liknande tillvägagångssätt, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Liknande artiklar

Brutalt åldringsbrott i Eskilstuna En 96-årig kvinna blev brutalt rånad i sitt hem i Eskilstuna under fredagen. En yngre kvinna lurade sig in i bostaden...
Man i 20-årsåldern ihjälskjuten i Eskilstuna Under onsdagskvällen blev en man i 20-årsåldern skjuten till döds i Nyfors i Eskilstuna. Polisen kom till platsen run...
91-åring rånad i Malmö Under tisdagen utsattes en 91-årig man i Malmö för stöld i sitt hem. Två kvinnor, som påstod sig komma från hemtjänsten,...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!