Ytterligare ett åldringsbrott i Eskilstuna

publicerad 5 december 2018
Genrebild

Under tisdagskvällen ägde ytterligare ett åldringsbrott rum i Eskilstuna. Så sent som i fredags blev en 96-årig kvinna brutalt rånad i sitt hem vilket NyD rapporterade om.

Det senaste åldringsbrottet ägde rum vid 18-tiden på Öster i Eskilstuna. En kvinna lurade sig in hos en 95-årig kvinna och stal ett bankomatkort, som senare tömdes på pengar. Hon ska ha påstått att hon skulle kontrollera brandvarnaren.

Tillvägagångssättet var mycket likt det senaste åldringsbrottet i staden, som skedde i fredags. En kvinna ringde då på dörren hos en äldre kvinna och påstod att hon skulle byta batteri i brandvarnaren, istället rånade hon den boende brutalt.

– Vi kan ännu inte säga om det handlar om samma förövare, det får förundersökningen visa. Men det har definitivt varit liknande tillvägagångssätt, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.