Ytterligare en dödsskjutning i Kalmar

publicerad 7 mars 2022
- av Redaktionen

Inom loppet av en månad har minst sex skottlossningar ägt rum i Kalmar. Flera personer har skadats och två unga män har dött.

Natten till den 11 februari hittades en avliden man i 20-årsåldern utomhus på Östra Vallgatan med skottskador i huvudet.

Strax innan midnatt den 16 februari skedde en skottlossning i området kring Södra Långgatan i centrala Kalmar men utan att någon skadades, enligt polisen.

Två dagar senare – natten mot fredagen den 18 februari skedde även en skottlossning i Snurrom, norr om Kalmar. En lägenhet i området ska ha träffats av skott under natten som gått igenom en ruta. Inga personskador rapporterades.

Ett knappt dygn därefter, sent på kvällen den 19 februari, blev en lägenhet i Norrliden beskjuten. Inte heller då blev någon skadad. En anmälan om försök till mord upprättades.

Sent på kvällen den 23 februari greps en man i 20-årsåldern i Berga i norra Kalmar, misstänkt för förberedelse till mord och grovt vapenbrott.

På kvällen den 1 mars blev en man i 20-årsåldern skjuten i handen. Skjutningen inträffade i Trekanten, väster om Kalmar. Mannen skjutsades med en privatbil till sjukhus. Han uppgav att skadan uppkom i samband med ett rånförsök.

Igår, på kvällen den 6 mars, blev en man i 25-årsåldern ihjälskjuten på Ängö. Mannen fördes till sjukhus med ambulans, men hans liv gick inte att rädda. Brottsrubriceringen är mord. Ingen är gripen i nuläget.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.