Youtube raderar Alternativ för Sveriges kanal

publicerad 23 juli 2018
AfS partiledare Gustav Kasselstrand brukar publicera politiska kommentarer via partiets officiella Youtube-kanal som nu alltså stängs ned

Youtube raderar Alternativ för Sveriges kanal som av mediejätten anklagas för “hets mot folkgrupp” efter att ha skrivit att nyhetsankare bör kunna tala flytande svenska.

På måndagsförmiddagen blev partiet Alternativ för Sveriges officiella Youtube-kanal permanent raderad av Youtube efter att partiet länkat ett klipp på ett nyhetsankare i SVT med uppmaningen “Nyhetsankare ska kunna tala FLYTANDE SVENSKA!”. Denna uppmaning anser Youtube utgöra “hets mot folkgrupp” och den bryter därför mot Youtubes “gemenskapsregler”.

Alternativ för Sveriges youtube-kanal hade hundratusentals visningar och var den näst största bland de svenska politiska partierna, sett till antalet prenumeranter.

Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige, kommenterar:

– Alternativ för Sverige är på väg mot riksdagen och det politiskt korrekta etablissemanget gör allt i sin makt för att sätta käppar i hjulen för oss. “Hets mot folkgrupp”-lagstiftningen innebär åsiktsbrott och används av etablissemanget för att tysta opposition och begränsa yttrandefriheten. Att det skulle vara hets mot folkgrupp att tycka att nyhetsankare i Sverige ska kunna tala flytande svenska visar vilket skämt till lagstiftning det är. “Hets mot folkgrupp”-lagstiftningen bör rivas upp omedelbart.

Partiet har efter tidigare censur ifrån Youtube också krävt politiska styrmedel som garanterar ett visst skydd av yttrandefriheten på plattformar med stort inflytande såsom Youtube och Facebook.

– Vi har gång på gång censurerats på Youtube och andra sociala medier. Att utländska privata företag med monopolställning har möjlighet att diktera vilka åsikter och vilka politiska partier som får möjlighet att nå ut till allmänheten utgör ett av de största hoten mot yttrandefriheten idag. Alternativ för Sverige vill som enda politiskt parti förbjuda den politiska censuren på sociala medier, tillägger Kasselstrand.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!