Wake Up-nätverkets grundare drar sig tillbaka

publicerad 1 april 2022
- av Markus Andersson
Joanna och Michael Oddane.

Grundaren av det nyandligt inriktade Wake Up-nätverket i Sverige, Michael Oddane, meddelar tillsammans med sin fru Joanna att de båda drar sig tillbaka från sina engagemang.

Man betonar att det framförallt är praktiska och ekonomiska skäl som gör att det inte är hållbart för dem att driva den ideella rörelsen vidare.

Mot bakgrund av att beskedet kommer den första april är man noggranna med att upprepa att detta inte handlar om något aprilskämt utan om ekonomiska och praktiska verkligheter som ligger bakom beslutet.

Det har varit en fantastisk resa och långt över all förväntan, men nu är vi trötta och slitna, säger Michael Oddane.

Man uttrycker förhoppningar om att Wake Up Friends ska fortsätta växa och att någon kan ta över rodret som ansvarig samordnare och kontaktman.

Vi hoppas att någon steppar upp för det finns både ekonomi, potential och utvecklingsmöjligheter i plattformen om man orkar lägga ner tid och energi på den, säger Joanna Oddane.

https://www.youtube.com/watch?v=Qf0FXWDCEFI

 

Varnar för infiltration

Michael Oddane uppger även i videon att han samtidigt vill lyfta ett varningens finger för de som fortsatt är verksamma inom Wake Up och att det handlar om verkliga risker för infiltration och subversion i rörelsen. Michael hänvisar till det faktum att en specifik person reser runt i landet och uppger sig att vara någon som har i uppgift att samla ihop grupper och aktivera människor i olika saker.

Paret Oddane har själv ett flertal gånger träffat denne och menar att historien som personen talar om inte håller samman som den ska och att de själva anser att detta inte är den väg Wake Up-rörelsen bör ta.

– Ni som är engagerade i detta: tänk noga igenom vad det är ni ger er in i, uppmanar Michael Oddane. En långsam medvetandeutveckling är vägen fram, menar han.

Paret avslutar med att tacka alla för det otroliga stöd de fått genom årens gång och att de vill fortsätta engagera sig på något sätt även i framtiden men i nya former.

– Vi kommer absolut att verka för en bättre framtid i något format när vi hittat vår nya väg, så det är inte hejdå, säger Michael Oddane.

Fakta: Wake Up-nätverket

Wake Up Friends grundades 2018 av Michael Oddane och har idag omkring hundra grupper runt om i Sverige med mellan 12 000 – 15000 medlemmar och är ursprungligen framvuxen ur Oddanes Youtube-kanal "Wake Up Globe". Paret Oddane har även anordnat Wake Up Conference 2021 och en föreläsningsresa genom landet.

Man har även drivit den sociala medieplattformen wakeupfriends.net.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!