Vårdanställda fick sina bilar uppbrända

publicerad 12 maj 2020
Arkivbild.

Personal anställda vid vårdcentralen Bollmora i Tyresö möttes inte av en trevlig syn under gårdagsmorgonen. På parkeringen hade flera bilar bränts upp som tillhört vårdcentralens hemsjukvård samt ett cykelförråd.

Runt klockan halv tre tiden under natten kom det första larmet in till polisen. Boende i området ska ha hört explosioner och smällar.

Vandaler har alltså bränt ner tre av fem bilar som tillhör en vårdcentral i Tyresö- samtidigt som vårdpersonalen sliter för att rädda stockholmares liv”, kommenterar Gabriel Kroon, gruppledare på Sverigedemokraterna i Region Stockholm, händelsen på Facebook.

En person som vill vara anonym och som bor i området berättar till Nyhetsbyrån att det varit livat på kvällar och nätter senaste tiden, med en hel del rån, bränder och mopedgäng kör runt i alldeles för höga hastigheter utan respekt för övrig trafik. Även hundar har blivit förgiftade.

Vi är oroliga och har kontaktat polis ett flertal gånger, men de gör inte desto mer. Vi har hundar och barn och vi är mycket oroliga för att de ska bli påkörda eller rånade, uppger källan.

Hur upplever du utvecklingen i området?

Det har blivit klart värre de senaste två åren. Ligisterna som utför detta kan vara så unga som 13-14 år. Både jag och min sambo upplever att det nu börjar gå över styr, säger källan.

En förundersökning är nu inledd och händelsen rubriceras som skadegörelse i nuläget. Polisen har ännu inte hunnit rapportera om skadegörelsen på sin hemsida.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!