Inrikes

Vänsterpartister kräver plats i regeringen

Enligt en enkätundersökning vill varannan vänsterpartistisk politiker att partiet ska kräva ministerposter i utbyte mot att rösta för en S-budget.

Varannan vänsterpolitiker vill enligt en enkätundersökning utförd av Expressen att Vänsterpartiet ska kräva regeringsmedverkan i utbyte mot att i framtiden stödja socialdemokratiska budgetförslag.

Efter valet 2014 ville partiet komma med i regeringen, men man fick då kalla handen av Socialdemokraterna.

Enligt partiledaren Jonas Sjöstedt är partiet redo att ingå i regeringen, men det är oklart huruvida man faktiskt kommer ställa några krav på regeringsmedverkan.

Liknande artiklar

Löfven: Inget underlag för att bilda regering Stefan Löfven kommer i nuläget inte att inleda någon regeringsbildning efter att han misslyckats med sonderingsuppdraget...
Vänsterpartiet anklagas för mobbing Flera vänsterpartister riktar skarp kritik mot partiledningen för hanteringen av riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh. ...
Gustav Fridolin kommer avgå som språkrör för MP... Gustav Fridolin meddelade under onsdagen att han under nästa år kommer lämna uppdraget som språkrör för Miljöpartiet. ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!