Riksdagsvalet 2018

Vänsterpartiet ger upp sitt EU-motstånd

Vänsterpartiet kommer under de närmsta åren inte att fokusera på att få Sverige att utträda ur EU, uppger partiledaren Jonas Sjöstedt.

Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna har varit de enda två av riksdagens åtta partier som velat få till stånd en folkomröstning om ett svenskt utträde ur Europeiska unionen. Men inför valet meddelar Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt att Vänsterpartiet inte kommer fokusera på något EU-motstånd under de närmsta åren.
Jonas Sjöstedt säger i en intervju med Dagens Nyheter att det är viktigare att bekämpa den så kallade extremhögern än ett svenskt EU-utträde.

– För mig är skillnaden mot extremhögern och deras syn på världen viktigare än EU-motståndet, säger Sjöstedt till Dagens Nyheter.

– Jag kommer aldrig bidra till att de får luft under vingarna.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!