Vänstergrupp gör hembesök hos politiker – kräver att migranter ska gå före i bostadskön

publicerad 9 februari 2021
- av Isac Boman

En grupp västerextremister, som kräver att immigranter som fått tvåårskontrakt på lägenheter ska få bo kvar, har gjort obehagliga hembesök hos flera kommunpolitiker i Sundbyberg. Kommunalrådet Peter Schilling (S) kallar det för ”rena rama maffiametoderna”.

Lokalpolitiker i Sundbyberg, från flera olika partier, har under de senaste dagarna fått hembesök av vänsterextremister.

Ingen har skadats, men flera upplevde dessa besök som mycket obehagliga och att syftet var att skrämmas. Händelserna har polisanmälts”, skriver det så kallade mittenstyret i Sundbyberg i ett pressmeddelande.


Annonser:


Vänstergruppen är kritisk till att så kallade nyanlända som fått tillfälligt boende i Sundbybergs kommun måste flytta efter två år och benämner detta som ”vräkning”. Allt sker dock helt enligt bosättningslagen, och enligt kommunalrådet Peter Schilling (S) skulle det innebära att de gick före i bostadskön om de fick bo kvar.

– Det tar ungefär sju år att få en lägenhet i Sundbyberg. Det vore djupt orättvist mot dem som står i bostadskö att man på något sätt skulle få förtur framför ensamstående mödrar, ungdomar och pensionärer. Att unga friska människor ska gå före dem är ett totalt orimligt krav som de dessutom är hotfulla med. Det är inte klokt det här alltså, säger Schilling.

När migranter kommer till en kommun garanteras de bostad i två år. Under dessa är får man även omfattande av hjälp från socialtjänsten, boendecoacher och liknande. I Sundbyberg ger man barnfamiljer fyra år på sig att hitta en egen bostad.

Stockholmspolisen bekräftar att det finns en polisanmälan i ärendet, som i nuläget rubriceras som ofredande.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.