Vänsterextremister attackerar polisen med stenslungor – blir stoppade av medborgare

publicerad 1 oktober 2017
- av Markus Andersson

Under gårdagens demonstrationer i Göteborg spårade vänstervåldet ur vid Gothia Towers när vänsterextremister började kasta sten med stenslungor. Då lessnade modiga medborgare ur av att titta på och gick till motangrepp.

Vänsterextremisterna hade tagit sig ändå fram till Gothia Towers i centrala Göteborg där Bokmässan hölls under helgen vilket gjorde att mässbesökare inte kunde lämna mässan utan rekommenderades att hålla sig inne. Polisen hade lagt så mycket fokus på att bevaka Nordiska motståndsrörelsen tillståndsgivna demonstration att de hade inte resurser att gripa de vänsterextremister som slet upp stenar längs gatan och kastade mot både polis och folkmassor.

När vänsterextremisterna kände att de hade fritt fält och började använda stenslungor som vapen för att kunna kasta stenar som projektiler lessnade medborgare ur som stått vid sidan om gatan och gick till motangrepp vilket blev tumultartat.

Annons:När medborgarna redan hade avvärjt stenkastningen kom till slut polisen och upplöste tumultet med polisbussar.

Händelsen fångades på plats fotografen PeterSweden.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.