Våldtäkter i fem svenska städer under samma natt

publicerad 4 augusti 2019

I Uppsala, Stockholm, Umeå, Västerås och Helsingborg blev kvinnor våldtagna under natten mot lördag.

I Uppsala blev en kvinna i 25-årsåldern överfallen och våldtagen av en okänd man under fredagsnatten. Våldtäkten ägde rum utomhus i Luthagen i Uppsala. Gärningsmannen ska ha dragit med sig kvinnan in i en gränd och våldtagit henne.

I Stockholm blev en kvinna våldtagen av en svarttaxichaufför. Istället för att köra henne dit hon ville körde han hem till sig själv i Husby och våldtog henne. Polisen larmades strax efter 05-tiden. Mannen har anhållits.
I Helsingborg blev en tonårsflicka våldtagen av en för henne okänd man. Händelsen ägde rum utomhus i stadens centrala delar vid 21-22-tiden på fredagskvällen och rubriceras som grov våldtäkt. Flickan fick skador under övergreppet och fick föras till sjukhus. Ingen är gripen och polisen har inte gått ut med något signalement.

I Umeå blev en kvinna i 25-årsåldern våldtagen. Brottet skedde inomhus under senare delen av natten mot lördagen. Kvinnan och den misstänkte gärningsmannen, som är gripen, är ytligt bekanta med varandra.

I Västerås blev en kvinna våldtagen vid 05-tiden. Våldtäkten skedde inomhus och kvinnan och den misstänkte gärningsmannen ska vara bekanta. Både offret och den misstänkte gärningsmannen ska vara i 20-25-årsåldern.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!