Våldtäkter i fem svenska städer under samma natt

publicerad 4 augusti 2019
- av Isac Boman

I Uppsala, Stockholm, Umeå, Västerås och Helsingborg blev kvinnor våldtagna under natten mot lördag.

I Uppsala blev en kvinna i 25-årsåldern överfallen och våldtagen av en okänd man under fredagsnatten. Våldtäkten ägde rum utomhus i Luthagen i Uppsala. Gärningsmannen ska ha dragit med sig kvinnan in i en gränd och våldtagit henne.

I Stockholm blev en kvinna våldtagen av en svarttaxichaufför. Istället för att köra henne dit hon ville körde han hem till sig själv i Husby och våldtog henne. Polisen larmades strax efter 05-tiden. Mannen har anhållits.


Annonser:


I Helsingborg blev en tonårsflicka våldtagen av en för henne okänd man. Händelsen ägde rum utomhus i stadens centrala delar vid 21-22-tiden på fredagskvällen och rubriceras som grov våldtäkt. Flickan fick skador under övergreppet och fick föras till sjukhus. Ingen är gripen och polisen har inte gått ut med något signalement.

I Umeå blev en kvinna i 25-årsåldern våldtagen. Brottet skedde inomhus under senare delen av natten mot lördagen. Kvinnan och den misstänkte gärningsmannen, som är gripen, är ytligt bekanta med varandra.

I Västerås blev en kvinna våldtagen vid 05-tiden. Våldtäkten skedde inomhus och kvinnan och den misstänkte gärningsmannen ska vara bekanta. Både offret och den misstänkte gärningsmannen ska vara i 20-25-årsåldern.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.