Valberedningen vill peta Åsa Romson

publicerad 9 maj 2016
Isabella Lövin och Åsa Romson

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Miljöpartiets valberedning vill se biståndsminister Isabella Lövin som språkrör istället för Åsa Romson då missnöjet mot den senare har varit mycket stort inom partiet den sista tiden. Gustav Fridolin får dock fortsatt stöd.

Kritiken mot Åsa Romson och hennes roll som språkrör för Miljöpartiet har varit mycket stor de senaste veckorna och nu har partiets valberedning sagt sitt, de föreslår att Romson petas och ersätts som språkrör av Isabella Lövin.

Lövin har varit en av de som experterna på förhand lyft fram som favorit att ta över den kvinnliga språkrörsrollen och nu återstår bara att partikongressen röstar för valberedningens förslag i helgen för att hon ska ta plats bredvid Fridolin.

Tidigare har det talats om att även Gustav Fridolin borde petas i jämställdhetens namn, för att det ur ett feministiskt perspektiv inte ska se negativt ut att bara det kvinnliga språkröret får gå, men så verkar det alltså inte bli.

Romsons förtroendesiffror har varit rekordlåga den senaste tiden och i vissa undersökningar har långt under 10 procent av de tillfrågade haft stort förtroende för henne. Även partiet som helhet har enligt de senaste opinionsundersökningarna tappat många väljare efter alla skandaler och balanserar nu i flera undersökningar på gränsen till riksdagsspärren.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!