Väktare beskjutna i Rinkeby – en väktare svårt skadad

publicerad 8 oktober 2019

Två väktare besköts på måndagskvällen i Rinkeby. En av väktarna ska ha skottskadats svårt i benen. Väktarens kollega ska ha chockats svårt.

Beskjutningen skedde när väktarna tog sig in i en källare i Rinkeby för rondering. Den skottskadade väktaren fördes till Karolinska universitetssjukhuset i Solna för vård.

Vid 21:30-tiden larmades flera polispatruller och ambulansen till Degerbygränd i Rinkeby där två personer hade beskjutits av ett okänt antal gärningsmän i en källare. Det visade sig att de beskjutna var väktare, där den ena väktaren träffades av flera skott i benen. Väktaren ska ha förlorat mycket blod, och skadorna ska enligt sjukhuskällor vara ”allvarliga, men inte livshotande”.

Väktarna besköts när de ronderade källaren. Flera misstänkta gärningspersoner söks nu av ett större polisuppbåd med flera hundpatruller samt helikopter. Källaren är avspärrad för teknisk undersökning, och polisen har hittat flera tomhylsor efter beskjutningen. Händelsen utreds av polisen som misstänkt försök till mord.

Polisen i Stockholm var redan innan skjutningen i Rinkeby hårt ansträngd av en annan skjutning, i Hökarängen söder om Stockholm. Där påträffades en mycket svårt skadad man skjuten i en personbil som hade kört in i flera fordon. Mannen avled av sina skador.

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.