Inrikes

Väktare beskjutna i Rinkeby – en väktare svårt skadad

Två väktare besköts på måndagskvällen i Rinkeby. En av väktarna ska ha skottskadats svårt i benen. Väktarens kollega ska ha chockats svårt.

Beskjutningen skedde när väktarna tog sig in i en källare i Rinkeby för rondering. Den skottskadade väktaren fördes till Karolinska universitetssjukhuset i Solna för vård.
Vid 21:30-tiden larmades flera polispatruller och ambulansen till Degerbygränd i Rinkeby där två personer hade beskjutits av ett okänt antal gärningsmän i en källare. Det visade sig att de beskjutna var väktare, där den ena väktaren träffades av flera skott i benen. Väktaren ska ha förlorat mycket blod, och skadorna ska enligt sjukhuskällor vara ”allvarliga, men inte livshotande”.

Väktarna besköts när de ronderade källaren. Flera misstänkta gärningspersoner söks nu av ett större polisuppbåd med flera hundpatruller samt helikopter. Källaren är avspärrad för teknisk undersökning, och polisen har hittat flera tomhylsor efter beskjutningen. Händelsen utreds av polisen som misstänkt försök till mord.

Polisen i Stockholm var redan innan skjutningen i Rinkeby hårt ansträngd av en annan skjutning, i Hökarängen söder om Stockholm. Där påträffades en mycket svårt skadad man skjuten i en personbil som hade kört in i flera fordon. Mannen avled av sina skador.

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!