Inrikes

Våg av grova rån mot skånska gårdar

I dagarna har det skett en våg av rån mot gårdar i Skåne. Polisen ryckte under onsdagskvällen återigen ut efter larm om rån och misshandel en man på en avsides belägen gård – denna gång utanför Ystad. Det skriver TT.

Under kvällen agerade ett stort antal polispatruller samt helikopter i sökandet efter rånarna, som försvann i en bil. Det meddelar polisen på sin hemsida. Inga personer har dock gripits.
Liknande rån har de senaste dagarna inträffat vid avlägsna gårdar i Tomelilla, Borrby och Trelleborg.

Polisen har gått ut med en varning på Facebook och det handlar om en eller flera aggressiva personer, som kör in med bil vid gårdsplanen och som därefter försöker ta sig in i avsides belägna bostäder på Österlen.

Carl Piper, en av Sveriges största jordägare, var en av dem som i dagarna rånades.

De är väldigt påträngande och det finns så klart risk för handgemäng om de kommer in i bostaden. Det är därför det är viktigt att inte släppa in dem, säger förundersökningsledare Lotta Lindh till Ystads Allehanda.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!