Våg av grova rån mot skånska gårdar

publicerad 24 januari 2020

I dagarna har det skett en våg av rån mot gårdar i Skåne. Polisen ryckte under onsdagskvällen återigen ut efter larm om rån och misshandel en man på en avsides belägen gård – denna gång utanför Ystad. Det skriver TT.

Under kvällen agerade ett stort antal polispatruller samt helikopter i sökandet efter rånarna, som försvann i en bil. Det meddelar polisen på sin hemsida. Inga personer har dock gripits.

Liknande rån har de senaste dagarna inträffat vid avlägsna gårdar i Tomelilla, Borrby och Trelleborg.

Polisen har gått ut med en varning på Facebook och det handlar om en eller flera aggressiva personer, som kör in med bil vid gårdsplanen och som därefter försöker ta sig in i avsides belägna bostäder på Österlen.

Carl Piper, en av Sveriges största jordägare, var en av dem som i dagarna rånades.

De är väldigt påträngande och det finns så klart risk för handgemäng om de kommer in i bostaden. Det är därför det är viktigt att inte släppa in dem, säger förundersökningsledare Lotta Lindh till Ystads Allehanda.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.