(V) ville ha alla portkoder

publicerad 16 maj 2014

I samband med att många politiska partier delar ut sin valreklam är deras mål att nå ut till så många som möjligt. Men Vänsterpartiet i Växjö drog det ett steg längre när man ville ha tillgång till portkoderna för alla fastigheter i kommunen.

De två vänsterpartistiska kommunpolitikerna Monica Tengius och Örjan Mossberg var det som föreslog i en skrivelse till Valnämnden att partierna skulle få tillgång till alla portkoder hos såväl de kommunala som de privata fastigheterna.

Det kontroversiella förslaget från kommunpolitikerna avslogs dock av Valnämnden under onsdagen.

Detta är ett problem för partierna, inte för kommunen. Det är klart partierna tycker det är ett problem att de inte kan komma in över allt, men det står partierna fritt att betala för att skicka ut materialet. Dessutom tror jag inte att det är bra om en massa koder kommer ut och riskerar att komma på villovägar, säger Ulf Hedin (M), ordförande i Valnämnden, till Smålandsposten.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.