Uppgifter: SR ignorerade anställdas larm om sextrakasserier

publicerad 8 november 2017

Flera anställda ska ha larmat ledningen på Sveriges Radio om en programledares sexuella trakasserier, men ledningen valde att inte agera.

I förra veckan skrev NyD om att en kvinnlig programledarprofil på Sveriges Radio anklagats av flera medarbetare för sexuella trakasserier.

Nu rapporterar SVT att ledningen på Sveriges Radio varit medvetna om anklagelserna mot programledaren. Av oklara anledningar valde man att inte gå vidare med uppgifterna till personalavdelningen.

– Jag är extremt upprörd och arg. Det är skamligt att det här bara har fått pågå. Vi har bara fått höra att man ska dalta med henne och anpassa sig efter vad hon vill, säger en person till SVT.

Det dröjde till för en knapp månad sedan innan ledningen tillsatte en utredning mot den kvinnliga programledaren, som sedan tidigare utretts för liknande anklagelser från hennes tid på SVT.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.