Sexanklagelserna

Uppgifter: SR ignorerade anställdas larm om sextrakasserier

Flera anställda ska ha larmat ledningen på Sveriges Radio om en programledares sexuella trakasserier, men ledningen valde att inte agera.

I förra veckan skrev NyD om att en kvinnlig programledarprofil på Sveriges Radio anklagats av flera medarbetare för sexuella trakasserier.
Nu rapporterar SVT att ledningen på Sveriges Radio varit medvetna om anklagelserna mot programledaren. Av oklara anledningar valde man att inte gå vidare med uppgifterna till personalavdelningen.

– Jag är extremt upprörd och arg. Det är skamligt att det här bara har fått pågå. Vi har bara fått höra att man ska dalta med henne och anpassa sig efter vad hon vill, säger en person till SVT.

Det dröjde till för en knapp månad sedan innan ledningen tillsatte en utredning mot den kvinnliga programledaren, som sedan tidigare utretts för liknande anklagelser från hennes tid på SVT.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • SR
  • Sveriges Radio