Uppgifter: Polisman som vittnat om gängkriminalitet bor i byggnaden

Misstänkta terrordådet i Göteborg

publicerad 28 september 2021
- av Isac Boman
Bilder från räddningsinsatsen i Göteborg under förmiddagen.

Spekulationer förs nu om att explosionen i Göteborg under tisdagsmorgonen är ett terrordåd som riktats mot en polisman som bor på adressen på Övre Husargatan och vittnat om sitt arbete mot gängkriminella i Göteborgsområdet.

Enligt ännu obekräftade uppgifter till Nya Dagbladet ska det röra sig om samme polisman som bland annat nyligen berättat om sitt arbete med gängkriminalitet i samband med mordet på en gängledare tillhörande den så kallade Vårvädersligan. Gängledaren sköts ihjäl med en Kalasjnikov samt en halvautomatisk pistol på en födelsedagsfest i Gamlestaden i Göteborg i maj 2020. Detta skulle sedermera komma att leda till Göteborgs största gängrättegång med totalt 15 åtalade personer.

Polisen uppges också ha vittnat i flera uppmärksammade rättegångar med koppling till narkotikahandel. I nuläget har polisen avböjt att kommentera uppgifterna.


Annonser:


Man arbetar samtidigt med teorin att en enskild sprängladdning kan ha placerats i en port intill flerfamiljshuset.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.