Inrikes

Uppgifter: Aftonbladet lägger ner hela sin samhällsredaktion

Aftonbladet säger upp hela sin samhällsredaktion.

Aftonbladet har tvingats till stora nedskärningar tidigare och nu är det dags igen. Tidningen har lagt fram ett sparpaket på 100 miljoner kronor. 50 tjänster berörs och enligt uppgift ska hela samhällsredaktionen lösas upp. Även tre av fyra tjänster på bildredaktionen försvinner.

Hör uppgifter om att Aftonbladet meddelat internt att man lägger ner sin samhällsredaktion för att spara pengar. Politikbevakningen ska skötas av allmänredaktionen.”, skrev kommunikations- och PR-strategen Daniel Lagerqvist på Twitter under måndagskvällen.
I ett sms till Expressen skriver Eric Rosén, biträdande redaktör på Aftonbladet, att han inte vill kommentera nedskärningarna i dagsläget. Lena Melin, ställföreträdande ansvarig utgivare, vill heller inte uttala sig om uppgifterna.

Samhällsreportrarna Anette Holmqvist och Pär Karlsson har ansökt om avgångsvederlag, men enligt Mellin är det inte säkert att detta kommer att beviljas.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!