Ungdomsgäng tvingar bibliotek att stänga

publicerad 17 januari 2014

Biblioteket i Göteborgsförorten Hjällbo håller stängt på kvällstid sedan i måndags. Orsaken är ett ungdomsgäng som skrämmer bibliotekets besökare.

Bibliotekarien Karin Valestrand säger till Göteborgs-Posten att cheferna beslutat att stänga biblioteket nattetid då varken personalens eller besökarnas säkerhet kan garanteras.

– De har mer eller mindre tagit över lokalen och det har gjort att vi förlorat många besökare. Vi har haft många barn som kommer hit själva eller ungdomar som pluggar här men de har blivit bortskrämda. Föräldrar har ibland förbjudit sina barn att gå till biblioteket på grund av att de inte känner sig trygga.

Det handlar om ett 30-tal unga vuxna i åldrarna 17 till 25 som samlats utanför biblioteket sedan oktober. Biblioteket i Hjällbo har varit i kontakt med polisen för att prata med ungdomsgänget, men ingen förbättring ska ha skett.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.