Ung vänster demonstrerade mot Sveriges Radio

publicerad 13 februari 2014

Ung vänster demonstrerade på torsdagseftermiddagen mot Sveriges Radios beslut att komikern Soran Ismail inte kan agera programledare fram till riksdagsvalet. Endast ett tjugotal demonstranter dök upp.

Det var Felicia Mulinari från Vänsterns studentförbund och Simon Frohlund från Ung vänster som sammankallat till demonstration utanför radiohuset på Batzarsgatan i centrala Malmö.

Anledning till att den kurdiskättade komikern inte kan medverka i Sverige Radio fram till valet är att han bland annat är en känd hatare av Sverigedemokraterna och hotar opartiskheten hos SR enligt kanalchefen.

Många av demonstranterna hade tejpat över sina munnar, enligt Felicia Mulinari ”i solidaritet mot kritiska röster som har censurerats”.

Anne Sseruwagi, kanalchef på P4 Malmöhus, bjöd in Felicia Mulinari till en debatt i studion för att diskutera kritiken, och poängterade att Sveriges Radio tar avstånd från rasism, men att Soran Ismail inte samtidigt kan vara en aktiv politisk debattör och programledare i Sveriges Radio.

Uppslutningen blev något av en flopp. Nära två hundra personer hade visat sitt intresse för demonstrationen på Facebook, men endast ett tjugotal dök upp. Demonstrationen beskrivs som lugn.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.