Inrikes

Tydligare uppdrag för spårväg

Spårvagnar drivs av el och släpper inte ut några skadliga avgaser i gatumiljön. Spårbunden trafik är i högsta grad energieffektiv. Den 2009 bildade Föreningen Spårvagnsstäderna kräver tydligare uppdrag i spårvägsfrågor för Trafikverket från regeringens sida. Verkets ansvarsområde borde inkludera all spårtrafik, inte bara järnvägstrafik.

I takt med att flera städer planerar nya moderna spårvägar finns det ett ökat behov av både kunskap och tekniska standarder. En konkret åtgärdslista finns på Föreningen Spårvagnsstädernas hemsida.
11 kommuner mellan Uppsala och Malmö som i dag inte har spårvagnstrafik är medlemmar i Föreningen Spårvagnsstäderna, dessutom fyra regionala kollektivtrafikmyndigheter. Föreningen stöds av 14 olika nationella och internationella transportföretag.

 

Källa: Järnvägsnyheter.se

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!