Tydligare uppdrag för spårväg

publicerad 14 maj 2014

Spårvagnar drivs av el och släpper inte ut några skadliga avgaser i gatumiljön. Spårbunden trafik är i högsta grad energieffektiv. Den 2009 bildade Föreningen Spårvagnsstäderna kräver tydligare uppdrag i spårvägsfrågor för Trafikverket från regeringens sida. Verkets ansvarsområde borde inkludera all spårtrafik, inte bara järnvägstrafik.

I takt med att flera städer planerar nya moderna spårvägar finns det ett ökat behov av både kunskap och tekniska standarder. En konkret åtgärdslista finns på Föreningen Spårvagnsstädernas hemsida.

11 kommuner mellan Uppsala och Malmö som i dag inte har spårvagnstrafik är medlemmar i Föreningen Spårvagnsstäderna, dessutom fyra regionala kollektivtrafikmyndigheter. Föreningen stöds av 14 olika nationella och internationella transportföretag.

 

Källa: Järnvägsnyheter.se

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.