Inrikes

Två nya sprängningar i Malmö under natten

Två nya bombdåd skakade Malmö under natten till tisdagen. En briserade i ett bostadsområde i Rosengård medan den andra bomben small av vid en restaurang i centrala Malmö. Nya Dagbladet kan visa bilder från sprängningen i centrum.

Vid 02-tiden i natt fick polisen in ett larm om en explosion i ett trapphus i ett flerfamiljshus i stadsdelen Rosengård. Polis, räddningstjänst och två ambulanser skickades till platsen, men ingen verkar ha skadats allvarligt i samband med händelsen.
Ytterligare explosion i centrala Malmö

En dryg timme senare sprängdes nästa bomb vid en restaurang på Adelgatan i Malmö centrum.

Flera personer larmade om en hög smäll. Någon sade sig även ha sett rök från byggnaden, uppger SOS Alarm. Även fönster till närliggande butiker ska ha krossats.

– Jag vaknade av smällen. Jag hörde glassplitter och allting, säger ett vittne som sov på ett hotell i närheten till Expressen.

Husets ingång och fasad skadades i explosionen. Polisen spärrade av området i väntan på nationella bombskyddet och kriminaltekniker.

Bilder ifrån explosionen vid Adelgatan

Nya Dagbladets fotograf Freddy Mardell har varit på platsen för spräningen vid Adelgatan och kan visa unika bilder där polisens kriminaltekniker arbetar med att kartlägga spår efter attentatet.

Bomben smällde av vid restaurang Mattsons och tryckvågen har krossat glas på hotell Tunnan som ligger bredvid restaurangen, berättar Mardell.

Polisen ser i nuläget inte heller någon koppling till polisinsatsen på Centralen eller dödsskjutningen på Hålsjögatan under måndagen.

Mirakulöst nog skadades inte heller någon person allvarligt vid sprängningen på Adelgatan.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • bombdåd
  • Malmö