Inrikes

Turkiska pass specialgranskas – larm om förfalskningar

En ny typ av mycket avancerade förfalskningar gör nu att Migrationsverket måste specialgranska alla turkiska pass som dyker upp i myndighetens ärenden. Det rapporterar SVT.

Vi har granskat ungefär 400 pass sedan i höstas. En mindre del av dem, knappt 10 procent, är förfalskade“. Det säger Magnus Bengtsson vid Migrationsverket.

Larmet om de falska passen har gått ut till bland annat Skatteverket och man samverkar också med utländska myndigheter. Verket vet inte vem – eller vilka – som ligger bakom bedrägeriet.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

Liknande artiklar

Tjänstemän på Migrationsverket varnade – ignorerad... Två tjänstemän på Migrationsverket varnas av arbetsgivaren efter att ha beviljat uppehållstillstånd till en person som S...
Regeringen avvaktar beslut om fler platser på förv... Polisen och Migrationsverket vill fördubbla antalet platser på den svenska förvaren under 2020. Regeringen ställer sig a...
Närmare 10 000 fler anhöriginvandrare väntas Runt 8 000 fler anhöriginvandrare väntas komma till Sverige under de närmaste tre åren. Detta som en följd av att rätten...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!