Tunga MP-politiker hoppar av inför nästa val

publicerad 31 augusti 2017
Carl Schlyter, Valter Mutt och Annika Lillemets

Tre framträdande politiker inom Miljöpartiet väljer att inte ställa upp för omval nästa år. Det handlar om Carl Schlyter, Valter Mutt och Annika Lillemets.

Schlyter, Mutt och Lillemets har gjort sig kända som notoriska kritiker av Miljöpartiets ledning de senaste åren, och nu går man alltså så långt att man inte kommer ställa upp för partiet i nästa riksdagsval.

Enligt Carl Schlyter, tidigare EU-parlamentariker och numera riksdagsledamot för MP, har partiet genomfört allt för stora eftergifter under sin tid i regeringen.

– Makt har man bara om man är villig att lämna den ifrån sig, om man är villig att offra makten för enskilda sakfrågors skull. Men om de man förhandlar med vet att man tänker sitta kvar till nästan varje pris så får man mycket mindre inflytande, säger Carl Schlyter till SVT.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.