Inrikes

Tunga MP-politiker hoppar av inför nästa val

Carl Schlyter, Valter Mutt och Annika Lillemets

Tre framträdande politiker inom Miljöpartiet väljer att inte ställa upp för omval nästa år. Det handlar om Carl Schlyter, Valter Mutt och Annika Lillemets.

Schlyter, Mutt och Lillemets har gjort sig kända som notoriska kritiker av Miljöpartiets ledning de senaste åren, och nu går man alltså så långt att man inte kommer ställa upp för partiet i nästa riksdagsval.
Enligt Carl Schlyter, tidigare EU-parlamentariker och numera riksdagsledamot för MP, har partiet genomfört allt för stora eftergifter under sin tid i regeringen.

– Makt har man bara om man är villig att lämna den ifrån sig, om man är villig att offra makten för enskilda sakfrågors skull. Men om de man förhandlar med vet att man tänker sitta kvar till nästan varje pris så får man mycket mindre inflytande, säger Carl Schlyter till SVT.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!