Riksdagsvalet 2018

Trots fel i rösträkningen – rösterna i Stockholm räknas inte om

Trots att det förekommit flera fel i rösträkningen i Stockholm och att flera rösträknare skickats hem valde Länsstyrelsen att ändå inte räkna om rösterna till riksdagsvalet.

I Stockholms län har flera rösträknare skickats hem efter att de räknat fel under rösträkningen. Länsstyrelsen i Stockholm har under veckan varit i stabsläge då räkningen dragit ut på tiden.
– Vi har skickat hem ett antal personer där vi kunde konstatera att det inte blivit rätt, och de rösterna är omräknade, säger Åsa Ryding, Länsstyrelsens avdelningschef i Stockholm, till SVT.

Men det är bara landstings- och kommunvalsedlarna som räknats om. Riksdagsvalsedlarna har inte kunnat kontrollräknas då resultatet redan hade fastställts och rapporterats in till Valmyndigheten, uppger Åsa Ryding för SVT. Men sedan ändrar hon sig och påstår att felen på riksdagsvalsedlarna rättades till direkt vid räkneborden.

Åsa Ryding säger till SVT att även om hon garanterar att rätt personer står i riksdagen så kan hon inte garantera att alla personröster räknats rätt.

– Jag kan inte garantera varenda personkryss, det kan jag inte.

Det inträffade har varken anmälts till polisen eller Valprövningsnämnden.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!