Inrikes

Tre personer skjutna i Älvsjö

Under torsdagskvällen blev tre personer skottskadade i Älvsjö i södra Stockholm. Skjutningen är bara den senaste av en rad våldsdåd i området.

Händelsen ägde rum vid halv tolv-tiden på torsdagskvällen i Solberga i Älvsjö. Polisen fick larm om höga smällar i området. På plats anträffades två skottskadade män. Båda fick föras till sjukhus med ambulans. Den ena var vaken och talbar.
Under natten fick polisen information om att ytterligare en person med troliga skottskador har inkommit till sjukhus.

En av de skadade är allvarligt skadad, men inte livshotande. De andra två är lindrigt skadade. Enligt polisen har skjutningen kopplingar till den ”kriminella miljön”.

Sju personer är gripna i nuläget. Samtliga personer är män i 20-årsåldern.

Älvsjö har varit skådeplats för en rad våldsbrott den senaste tiden. I tisdags eftermiddag fick en person föras till sjukhus efter en bråk vid Älvsjö station. Uppgifterna är oklara, men möjligtvis blev personen knivhuggen i handen. Ingen gripen, enligt Expressen.

I lördags blev en man skjuten i Liseberg i närheten av Älvsjö. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador. I tisdags, den 23 juni, avled mannen av sina skador. Två personer är anhållna, skäligen misstänkta för försök till mord samt grovt vapenbrott, rapporterar polisen.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!