Tre personer skjutna i Älvsjö

publicerad 26 juni 2020
- av Per Nordin

Under torsdagskvällen blev tre personer skottskadade i Älvsjö i södra Stockholm. Skjutningen är bara den senaste av en rad våldsdåd i området.

Händelsen ägde rum vid halv tolv-tiden på torsdagskvällen i Solberga i Älvsjö. Polisen fick larm om höga smällar i området. På plats anträffades två skottskadade män. Båda fick föras till sjukhus med ambulans. Den ena var vaken och talbar.

Under natten fick polisen information om att ytterligare en person med troliga skottskador har inkommit till sjukhus.

En av de skadade är allvarligt skadad, men inte livshotande. De andra två är lindrigt skadade. Enligt polisen har skjutningen kopplingar till den ”kriminella miljön”.

Sju personer är gripna i nuläget. Samtliga personer är män i 20-årsåldern.

Älvsjö har varit skådeplats för en rad våldsbrott den senaste tiden. I tisdags eftermiddag fick en person föras till sjukhus efter en bråk vid Älvsjö station. Uppgifterna är oklara, men möjligtvis blev personen knivhuggen i handen. Ingen gripen, enligt Expressen.

I lördags blev en man skjuten i Liseberg i närheten av Älvsjö. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador. I tisdags, den 23 juni, avled mannen av sina skador. Två personer är anhållna, skäligen misstänkta för försök till mord samt grovt vapenbrott, rapporterar polisen.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.