Tre knivrån i Göteborg på kort tid

publicerad 15 mars 2019

Under torsdagen skedde tre knivrån på kort tid i centrala Göteborg. Polisen kan inte koppla rånen till varandra, men kan heller inte utesluta ett samband mellan dem.

Det första rånet ägde rum runt 17:30-tiden i Landala. En pojke, bosatt i Landalabergen, kommer hem till sina föräldrar och uppger att han blivit rånad. Tre unga gärningsmän ska ha knivhotat honom och tillgripit hans jacka, plånbok och mobiltelefon. Pojken klarade sig från fysiska skador, men uppges vara chockad.

Det andra rånet ägde rum runt 17:10-tiden i Annedal. En man blev knivrånad på en läsplatta/bärbar dator av tre yngre män. Inga personskador har rapporterats.

Det tredje rånet ägde rum runt 19:40-tiden i Haga, i anslutning till Västra Skansgatan. Fyra yngre gärningsmän knivrånade en man på en mobiltelefon och en okänd summa pengar. Inga kända fysiska skador. De fyra gärningsmännen lämnade platsen i riktning söderut mot Skansberget.

I nuläget är ingen gripen och polisen har inte gått ut med något signalement på gärningsmännen.

 

Källa: polisen.se
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.