Tre döms till livstid för mord på 12-årig flicka

Invandrarvåldet

publicerad 26 april 2023
- av Jan Sundstedt
Benjamin Mahdi, Maykil Yokhanna och Hassan Mohammad.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Maykil Yohanna, 31, Hasan Mohammad, 32, och Benjamin Mahdi, 24 har dömts till livstids fängelse för att ha mördat 12-åriga Adriana i Stockholmsförorten Botkyrka den 2 augusti 2020.

– Det har varit frågan om en urskillningslös eldgivning med automatvapen på en plats där det fanns flera människor och en av dem dog. Straffet kan därför inte bli något annat än fängelse på livstid, säger rättens ordförande Tore Gissin.

Det var för snart tre år sedan som en så kallad ”drive-by skjutning” inträffade vid McDonalds i Norsborg och två skott träffade Adriana vars liv inte gick att rädda.

Tingsrätten dömer de tre åtalade männen för mordet och för mordförsök på ytterligare sju personer som befann sig på platsen – varav två ska ha varit de egentliga måltavlorna och man bedömer att påföljden inte kan bli någonting annat än livstid.

Bevisningen i målet har bestått av ett stort antal olika omständigheter som var för sig pekar mot att det var de åtalade männen som utförde gärningen. Bland annat handlar det om kopplingar till de vapen och den bil som användes, männens motiv, chattar och uppkopplingar med så kallade skytelefoner och efterföljande agerande där männen såg till att vapnen och bilen röjdes undan”, skriver rätten i ett pressmeddelande.

Det kan noteras att ytterligare fyra män döms för brott i samband med mordet – varav en till två års fängelse för skyddande av brottsling.

Skjutningen där Adriana avled ska ha varit en del av en pågående konflikt mellan två kriminella gäng och de två verkliga måltavlorna klarade sig oskadda. Ungefär en månad senare genomfördes också ett mordförsök i Vällingby som hämnd på medlemmar i den falang som genomförde skjutningen där Adriana avled.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!