Inrikes

Träskivor istället för fönster i problemområde i Södertälje

Vy av Södertälje från Mälarbron.

Grov vandalisering i Västra Blombacka i Södertälje har nu lett till att hyresvärden blivit tvungen att spika igen dörrar och fönster med träskivor.

Västra Blombacka är ett så kallat “utsatt område” i Södertälje där hyresgäster berättat om sönderslagna fönsterrutor som ett vardagligt fenomen. Narkotikaförsäljningen är utbredd och i en trappuppgång har man till och med påträffat en “knarkmeny” med prislista för olika droger.
Hyresvärden Rikshem dras med vandalisering och stökiga ungdomsgäng så till den grad att hyresvärden man spikat upp träskivor över fönster och dörrar som en lösning.

Den här typen av vandalisering känner vi inte igen i våra andra områden. När man måste sätta upp plywood för fönster och dörrar har det gått rätt lång, säger Jennie Wolmestad, kommunikationschef på Rikshem till Hem & Hyra.

Kommunpolisen Ann-Kristin Gunnarsson menar samtidigt att Västra Blombacka inte är unikt i Södertälje.

Nej jag skulle inte säga det, det säljs narkotika i hela Södertälje. Det har polisanmälts cirka tio stycken narkotikabrott under perioden från september till november på Fjärilsstigen och Myrstigen, men det är ungefär så det ser ut i andra områden också.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!