Inrikes

Transportstyrelsen bekräftar att känsliga säkerhetsuppgifter röjts

Transportstyrelsen bekräftar nu att hemliga uppgifter som rör svenskt försvar har läckts till personer som saknar behörighet. Detta enligt en hemligstämplad rapport från myndigheten.

Enligt Transportstyrelsens rapport, som Ekot tagit del av, ska “viss känslig information kan ha läckt ut om luftfartsskydd och även om hur säkerhetskontrollerna går till och vilken utrustning som används”.
Konstitutionsutskottet, KU, inledde under torsdagen sin granskning av hur regeringen hanterat det som kommit att kallas för “it-läckan”. Även försvarsutskottet har kallats till ett extrainsatt möte under torsdagen.

Sedan tidigare har två ministrar – inrikesminister Anders Ygeman och infrastrukturminister Anna Johansson – lämnat regeringen på grund av skandalen och Alliansen och SD har för avsikt att väcka en misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!