Transportstyrelsen bekräftar att känsliga säkerhetsuppgifter röjts

publicerad 17 augusti 2017

Transportstyrelsen bekräftar nu att hemliga uppgifter som rör svenskt försvar har läckts till personer som saknar behörighet. Detta enligt en hemligstämplad rapport från myndigheten.

Enligt Transportstyrelsens rapport, som Ekot tagit del av, ska ”viss känslig information kan ha läckt ut om luftfartsskydd och även om hur säkerhetskontrollerna går till och vilken utrustning som används”.

Konstitutionsutskottet, KU, inledde under torsdagen sin granskning av hur regeringen hanterat det som kommit att kallas för ”it-läckan”. Även försvarsutskottet har kallats till ett extrainsatt möte under torsdagen.

Sedan tidigare har två ministrar – inrikesminister Anders Ygeman och infrastrukturminister Anna Johansson – lämnat regeringen på grund av skandalen och Alliansen och SD har för avsikt att väcka en misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.