Inrikes

Tioåringar ingår i kriminella nätverk

Arkivbild.

En kartläggning visar, att barn i åldrar ned mot tio år ingår i kriminella nätverk. På flera platser i Sverige ingår barn i högstadieåldern i kriminella nätverk. Det skriver GP.

Tidningen har gjort en enkät till samtliga lokalpolisområdeschefer för att få en bild av hur gängkriminaliteten i landets 22 särskilt utsatta områden ser ut.
De yngsta personerna som polisen säger sig ha påträffat finns i Frölunda/Tynnered i Göteborg. Det handlar om barn i tio-tolvårsåldern. Även i Landskrona och Botkyrka/Södertälje har polisen träffat på tolvåringar i kriminella nätverk.

Poliser som NB Nyhetsbyrån har talat med säger, att barn medverkar som kurirer, eftersom de inte kan straffas. De är också “vaktposter” vid till exempel narkotikaaffärer eller utskickade för att råna andra barn.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Göteborg