Inrikes

Tilltagande kaos hos polisen i Dalarna

Våldtäktsutredningar som inte hinns med. Häktet i Falun är fullbelagt sedan veckor tillbaka. Arresterna i Mora och Borlänge räcker snart inte till. Polisen i Dalarna är hårt pressad, och poliser larmar nu om ett närmast kaotiskt tillstånd i länet. Resurserna räcker inte alls till.

NB Nyhetsbyrån har talat med flera poliser i Dalarna som beskriver en mycket pressad situation för polisen i länet. Resurserna räcker inte till, och det händer att polispatruller inte kan skickas till trängande uppdrag på grund av resursbrist. Vid ett allvarligt brott riktat mot en familj på Sollerön då en aggressiv man trängde sig in deras bostad och hotade familjen dröjde det cirka fyrtio minuter innan polisen kom på plats. Detta trots att polisstationen i Mora bara ligger drygt tio minuter bort.
Häktet i Falun är fullbelagt sedan flera veckor tillbaka, med bara sporadiska och enstaka vakanser bland häktesplatserna. Detta innebär att personer som behöver häktas placeras i arrest på polisstationerna i Mora och Borlänge. Detta skapar ett merarbete för polisen, samtidigt som det är konstant trångt i arrestlokalerna.

Polisen i Dalarna pressas även av flera grova brottsutredningar. Våldtäktsfall läggs nu ut på lokalpolisområderna att utreda, då man från centralt håll i Falun inte kan avdela nödvändiga resurser. Detta kan medföra att utredningarna blir bristfälliga på grund av orutin.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Dalarna
  • Falun