Inrikes

Tillslag – höll fåglar i hägn

Artskyddsgruppen på Nationella operativa avdelningen har gjort tillslag i Skåne mot en misstänkt person som hållit skyddsvärda fåglar i hägn.

Det handlar om tusentals fåglar som sitter fångade i stora hägn. Misstanken gäller artskyddsbrott och jaktbrott för att fåglarna är instängda, säger Filippo Bassini, chef för artskyddsgruppen.

Polisen har samverkat med Länsstyrelsen i utredningen och gjort beslag av datorer, mobiltelefoner och bokföringsmaterial. Nu arbetar man vidare i utredningen med att gå igenom allt material för att kunna styrka brott och sedan väcka åtal.

 

Källa: polisen.se

Liknande artiklar

17-åring knivskuren till döds i Uppsala – två grip... En 17-årig pojke ska under söndagen ha blivit utsatt för ett knivmord i Kvarngärdet i Uppsala. Två personer har gripits ...
Bilbränder ökar i samband med skolstart Bilbränder tenderar att öka i samband med skolstart och polisen arbetar intensivt för att bekämpa de brott och ordningss...
Fler väktare i Danderyd efter rånvåg i Djursholm... Efter en rånvåg av grova och brutala rån i Djursholm, i norra Stockholm, väljer Danderyds kommun att utöka bevakningen m...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • brott
  • Polisen