Inrikes

Tårtade Åkesson – nu döms hon till fängelse

Det blir två månaders fängelse för Irene Matkowitzc, 60, för att hon tryckte upp en tårta i ansiktet på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Det var i samband med att Åkesson signerade sin bok “Satis Polito” på Nytorget i Stockholm ifjol som Irene Matkowitzc klev fram och tårtade SD-ledaren.
Hon har motiverat sin handling med att SD är ett “neofascistiskt parti”.

– Jag hade kraften, jag hade förmågan, jag hade känslan, jag hade allt för att kunna utföra den här handlingen för att visa mitt förakt. Därför gjorde jag detta, sade hon i sitt vittnesmål enligt tidningen Expressen.

På tisdagsförmiddagen föll domen: två månaders fängelse samt ett skadestånd på 5 000 kronor som hon ska betala till Jimmie Åkesson.

Fängelsestraffet motiveras med att Irene Matkowitzc sedan tidigare är dömd för andra brott.

– Om målet hade rört endast ett ofredande hade påföljden blivit ett bötesstraff men det straff som nu döms ut är ett straff för samtliga brott som var uppe vid rättegången, säger rättens ordförande Lena Egelin i ett pressmeddelande.

 

Läs även:
Ungdomsorganisation tårtade tårtkvinnan

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!