Inrikes

Syrisk man kidnappade mor och barn i Stockholm

Publicerad 15 mars 2021

Den 7-åriga dottern överfölls av pappan och en annan man.

Under helgen utspelade sig ett kidnappningsdrama i Stockholm. En syrisk man sitter nu anhållen för att ha kidnappat sin egen dotter och hennes mor.

Pappan, som är i 40-årsåldern, ska tillsammans med en annan gärningsman överfallit sin dotters morbror i Uppsalaområdet. Morbrodern ska ha hotats med pistol och via denne telefon ska pappan ha sms:at mamman och fått henne att mötas för lunch i södra Stockholm, rapporterar Bonniertidningen Expressen.

I tron att hon skulle möta sin bror tog hon med sin dotter på ”lunchen”. Då mamman och dottern dök upp vid avtalad tid och plats överfölls de av pappan och den andre mannen.
Mamman bakbands i en skåpbil, där även morbrodern satt bakbunden och dottern ska ha satts i en annan bil. I samband med att skåpbilen stannat för rött i Älvsjö i södra Stockholm lyckades mamman ta sig ut. Mamman sprang till en annan bil, vädjade om hjälp och kontaktade polis.

Ett rikslarm utfärdades och under lördagen meddelade åklagarmyndigheten att även dottern hittats.

Det två männen greps och en förundersökning gällande människorov och grov egenmäktighet med barn är nu inledd. På söndagsmorgonen bekräftade Åklagarmyndigheten att även en tredje person, en kvinna, var gripen. Enligt uppgift är pappan till barnet en av de gripna.

Pappan är sedan tidigare dömd för grov egenmäktighet med barn efter att ha fört bort flickan till Nordafrika utan att meddela detta. 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!