SVT rekryterar politiska debattörer

publicerad 2 februari 2017

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


SVT satsar på ”rörligt debattmaterial” och har därför rekryterat fyra politiska skribenter som nu får i uppgift att skriva debattinlägg på SVT:s hemsida.

De fyra debattörerna är Rebecca Weidmo Uvell, Daniel Suhonen, Marcus Birro och Araia Ghirmai. SVT menar att dessa är tydliga och profilerade debattörer som står för sina åsikter.

”Vi har valt de här rösterna för att dom är tydliga och profilerade och säkert kommer att få igång spännande diskussioner på vår sajt”, skriver Katarina Sahlin, projektledare för SVT opinion och Opinion live, i ett mejl till Nya Dagbladet.

Men projektet har mött kritik. Bland annat av Susanne Nyström, ledarskribent på Eskilstuna-Kuriren, som i branschtidningen Medievärlden skriver att SVT ”inte borde ha någon ledarsida”.

SVT själva slår ifrån sig av kritiken.

”På SVT opinion publicerar vi varje vecka en mängd olika inlägg i olika frågor och i olika form. De flesta skriftliga men också rörliga inlägg från olika debattörer. Dessa debattörer kan vara alldeles vanliga människor engagerade i någon fråga eller företrädare för olika organisationer, politiker, yrkespersoner etc. Vi publicerar en mängd olika ämnen, en politisk bredd och därför kan man verkligen inte kalla detta för en ledarsida utan en opinionssajt där mängder av röster hörs”, skriver Katarina Sahlin.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!