SVT och SvD tappar stort i popularitet

publicerad 20 juli 2020

Alla konventionella medier förutom skvallertidningen Aftonbladet backar i rankning enligt Alexa. Särskilt SVT och SvD har tagit stryk och tappar avsevärt i attraktionskraft, trots betydande online-satsningar under de senaste åren.

Den enda svenska mediesajt som hållit ställningarna i statistiken sedan 2016 är skvallertidningen Aftonbladet som återfinns på rankningsplats nr 7. Bonniertidningarna Dagens Nyheter och Expressen har sjunkit tre respektive två positioner under de senaste fyra åren. Allra mest har SVT och SvD tappat i popularitet i denna jämförelse och halkar ner från 16 till 44 plats respektive från plats 40 till 73.

Topprankade sajter i Sverige utöver medier är i vanlig ordning sajter som till exempel Google, Facebook, Wikipedia och YouTube. När det kommer till oberoende medier har Amazon-ägda Alexa sedan ett tag tillbaka börjat tillämpa algoritmer som ger uppenbart missvisande siffror för dessa. En rankningssajt som i dagsläget ger mer realistiska resultat för samtliga sidor är Similar Web.


Annonser:


 

Källa: Newsvoice
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.