Inrikes

SVT och SvD tappar stort i popularitet

Alla konventionella medier förutom skvallertidningen Aftonbladet backar i rankning enligt Alexa. Särskilt SVT och SvD har tagit stryk och tappar avsevärt i attraktionskraft, trots betydande online-satsningar under de senaste åren.

Den enda svenska mediesajt som hållit ställningarna i statistiken sedan 2016 är skvallertidningen Aftonbladet som återfinns på rankningsplats nr 7. Bonniertidningarna Dagens Nyheter och Expressen har sjunkit tre respektive två positioner under de senaste fyra åren. Allra mest har SVT och SvD tappat i popularitet i denna jämförelse och halkar ner från 16 till 44 plats respektive från plats 40 till 73.
Topprankade sajter i Sverige utöver medier är i vanlig ordning sajter som till exempel Google, Facebook, Wikipedia och YouTube. När det kommer till oberoende medier har Amazon-ägda Alexa sedan ett tag tillbaka börjat tillämpa algoritmer som ger uppenbart missvisande siffror för dessa. En rankningssajt som i dagsläget ger mer realistiska resultat för samtliga sidor är Similar Web.

 

Källa: Newsvoice

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Aftonbladet
  • DN
  • SvD
  • SVT