Inrikes

Sverige skriver på avtal om fördjupat försvarssamarbete med USA

Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist skriver under avtalet tillsammans med sin amerikanske motsvarighet James Mattis och finske motsvarighet Jussi Niinistö

Sverige, Finland och USA har gemensamt skrivit på en avsiktsförklaring om fördjupat försvarssamarbete mellan länderna.

Försvarsminister Peter Hultqvist skrev under avsiktsförklaringen på plats i Washington DC i veckan. På plats fanns även USA:s försvarsminister James Mattis och Finlands försvarsminister Jussi Niinistö.
Avsiktsförklaringen innebär att USA, Sverige och Finland aktivt ska arbeta för att fördjupa försvarssamarbetet mellan länderna. I det finns även en punkt i avsiktsförklaringen där det står att länderna ska “främja konstruktiva kontakter mellan Nato och EU”. Länderna ska även förbättra sin förmåga att “bedriva kombinerade multinationella operationer”.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!