Sverige anklagar Daily Mail för smutskastningskampanj

publicerad 1 mars 2016
Sveriges ambassad i London

Den svenska ambassaden i London anklagar den brittiska dagstidningen Daily Mail för att framställa Sverige som “naiva” i invandringsfrågan.

Det är i en delvis sekretessbelagd rapport till Utrikesdepartement som Sveriges ambassad i London anklagar Daily Mail för att kampanja mot Sveriges generösa asylpolitik, avslöjar Dagens Nyheter.

“Daily Mail framhåller Sverige som naivt och ett avskräckande exempel på vilka konsekvenser en liberal migrationspolitik kan ge. Från att Sverige har setts som ett föregångsland som symboliserar humanism, solidaritet, öppenhet lyfts framför allt de utmaningar som det svenska samhället står inför fram med anledningen av det stora antalet flyktingar”, skriver Ambassaden i rapporten.

Daily Mail har i likhet med flera andra brittiska dagstidningar rapporterat om knivmordet på asylboendet i Ljusne, där en asylsökare högg ihjäl en 22-årig kvinnlig anställd. Detta menar den svenska ambassaden är en nyhetsrapportering som är en del i en större kampanj mot den svenska asylpolitiken.

Rapporten från ambassaden överlämnades till Utrikesdepartementet i Stockholm två dagar innan Stefan Löfven besökte Storbritannien i början av februari.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!