Svensk tonåring försökte stoppa överfallsvåldtäkt – mördades av migrant

Mordet på Tommie Lindh

publicerad 14 maj 2020
- av Per Nordin

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Tidigt på söndagsmorgonen mördades 19-årige Tommie Lindh i samband med att ha försökt avstyra en våldtäkt av en ung svensk kvinna. Nu har en insamling startats där de donerade pengarna ska gå till den mördade svenskens familj.

Enligt uppgift knivhöggs Lindh på en fest efter att ha gått emellan i ett våldtäktsförsök på en kvinna. Gärningsmannen, sudanesen Abubaker Mohamed, har ett sedan tidigare omfattande brottsregister där han bland annat gjort sig skyldig till narkotikabrott, stöld, snatteri och sexuella trakasserier av minderåriga.

Mohamed står nu häktad för mord och två våldtäkter i Härnösand och misstänks dessutom för olaga hot och grov misshandel. De två våldtäkterna ska ha begåtts mot samma kvinna.

Tommie Lindh beskrivs av vänner som en lojal och pålitlig vän. Han var därtill samhällsintresserad och uttalad anhängare till partiet Alternativ för Sverige. På Twitter har skadeglada kommentatorer från vänsterextremister häcklat mordet för den unge mannens politiska sympatier.

Nu har en insamling startats till förmån för den svenske tonåringens familj. Den har i skrivande stund samlat in drygt 10 000 kronor.

Noterbart är att gärningsmannen Abubaker Mohamed redan 2015 vid 18 års ålder började förfölja och sexuellt ofreda en minderårig svensk flicka i Härnösand. Trots att sudanesen hållit fast flickan, tryckt upp henne mot en vägg och tafsat på henne vid upprepade tillfällen, valde rätten då att döma ynglingen enbart till skyddstillsyn.

Även politikerna har blod på sina händer. Utan deras mångkulturella experiment skulle Tommie ha levt idag. Våra tankar finns hos de anhöriga”, skriver Alternativ för Sverige på Twitter.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!