Sudanesiske mördaren våldtog svenska kvinnan under dödshot – medan Tommie Lindh förblödde

Mordet på Tommie Lindh

publicerad 30 september 2020
- av Per Nordin
Abubaker Mohamad Awad hånskrattade och gjorde grimaser inför polisens kamera när han greps efter det bestialiska brottet.

Den 10 maj knivhöggs den 19-årige Tommie Lindh i en lägenhet i Härnösand av sudanesen Abubaker Mohamad Awad efter att ha försökt skydda en ung svensk kvinna mot migrantens våldtäktsförsök. Samtidigt som Tommie Lindh låg och förblödde fullbordade den sudanesiske mördaren sedan en grov våldtäkt av kvinnan under hot att skära halsen av henne.

Efter den initiala rapporteringen om att Tommie Lindh mördades efter att försökt skydda en ung svensk kvinna från en bestialisk våldtäkt – gick mainstreammedia och kammaråklagare Stina Sjöqvist tidigt ut och antydde att mordet och den efterföljande grymma våldtäkten av den unga kvinnan inte hade någonting med varandra att göra och att det handlat om ”skilda i tid och rum”. Nu bekräftar dock förundersökningen det som inledande vittnesmål även tidigare har antytt – händelserna var direkt sammankopplade.

I lägenheten där en efterfest och brottet utspelade sig, ska Lindh enligt delar av förundersökningsprotokollet tidigare under kvällen ha sagt till sudanesen att låta den unga kvinnan vara. Senare på natten, när Lindh hade hunnit somna i en annan del av lägenheten, trängde sig sudanesen trots detta på i rummet där hon försökte sova och hotade henne med en kniv riktad mot hennes hals. Bland annat ska den sudanesiske förövaren då ha anklagat Tommie Lindh för att ha varit SD-anhängare efter att ha noterat en SD-keps i en bokhylla och anklagade även henne för att vara det och hotade att våldta henne.

Trots den hotfulla situationen lyckades kvinnan ringa en annan manlig vän som kort därefter kommit till lägenheten och tillfälligt lyckats få bort sudanesen, varpå kvinnan lyckats fly in till Lindhs sovrum för att väcka honom. Kvinnan lyckades kontakta polisen och tog sig till lägenhetens badrum med Tommie Lindh för att vänta in hjälpen, men sudanesen lyckades ta sig in till dem och knivhögg Lindh i nacken, ryggen och bröstet. Sedan tvingade han under mordhot till sig oralsex av kvinnan inne på samma toalett med kniven mot hennes hals, samtidigt som Lindh förblöder. Därpå ska sudanesen än en gång ha tvingat på sig kvinnan i sovrummet.

Först efter en och en halv timme anlände en polispatrull till platsen och grep Abubaker Mohamad Awad. Då hade kvinnan våldtagits två gånger och Tommie Lindh var redan död.

Den sudanesiske mördaren och våldtäktsmannen verkar själv inte ta särskilt allvarligt på sina gärningar och skrattade och poserade framför polisens kameror, gjorde segertecknet och grimaserade. Han fortsatte också vidare på ”rasistspåret”.

– Hennes bror som är rasist ville anmäla det som våldtäkt. Annars blir det en skam för henne och hennes bror att hon legat med en mörkhyad kille.

Den unga kvinnan ska efteråt ha uttryckt för en manlig bekant att hon inte orkar leva efter den grymma våldtäkten.

Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige, menar att media och politiker medvetet har försökt tysta ner mordet eftersom offret var svensk och nationalist och gärningsmannen en våldsam utomeuropeisk invandrare.

– Det blir alltså inga statsministerbesök i Härnösand, det blir inga artiklar i media, det blir i stort sett som en händelse man försöker tysta ner och låtsas som att den inte har ägt rum trots att en ung kille har offrat sitt liv för det civilkurage han visade för en annan människa i nöd.

 

Kasselstrand pekar vidare på att mordet inte skedde av en slump, utan är resultatet av den politik som har förts under många decennier där suspekta individer har släppts in i Sverige utan att de har några godkända skäl att vara här. AfS-ledaren pekar också på hur den sudanesiska mördaren tidigare är dömd för brott och bland annat har sexuellt ofredat minderåriga, men att straffen som dömts ut varit löjeväckande.

– Inget riksdagsparti är redo att ta den här diskussionen om att riva upp medborgarskap. Inget riksdagsparti tycker att den här mannen borde bli av med sitt medborgarskap, inte ens när han mördar en ung svensk som försöker avbryta ett våldtäktsförsök. Jag tycker att det är en självklarhet, poängterar Kasselstrand.

– Det är våra politiker som har blod på sina händer – inte bara mördaren, avslutar han.

Vänsterpopulistisk och övrig mainstreammedia lägger efter de nya uppgifterna nu om fokus på sin desinformationskampanj och övergår från sin tidigare tes om att händelserna är separata till att istället föra fram bilden att Tommie Lindh inte på något sätt ska ha försökt att ingripa för att avstyra våldtäktsförsöket.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.