Svensk sjukvård vårdade IS-terrorister

publicerad 1 mars 2019

Flera IS-terrorister har fått vård för krigsskador på svenska sjukhus. IS-terroristerna har efter avslutad vård sedan återvänt till Syrien och Irak. Sjukvården motiverar omhändertagandet med att man ger vård efter behov, och inte vilken person som behöver vården.

Minst två IS-terrorister har fått avancerad vård vid svenska sjukhus, skriver GT. Vård har givits för skador som terroristerna har fått i strid. Efter behandling, vård och rehabilitering har IS-terroristerna återvänt till inbördeskriget i Syrien och konflikten i Irak. Svensk sjukvård har därmed bidragit till att återskapa stridsvärnet för terroristerna.

Läkare uppger att man inte har haft något annat val än att vårda IS-terroristerna. Vård ges efter behov, inte efter vem som behöver vården säger man från läkarhåll. Att svensk sjukvård har fungerar som krigssjukvård för Islamiska Statens terrorister anses vara rimligt då de skadade terroristerna har sökt sig tillbaka till Sverige.

Oron är nu stor att de tidigare vårdade terroristerna skall återkomma till Sverige igen. De anses med sin bakgrund vara ett stort och påtagligt hot mot Sverige enligt Säpo.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.