Inrikes

Svensk sjukvård vårdade IS-terrorister

Flera IS-terrorister har fått vård för krigsskador på svenska sjukhus. IS-terroristerna har efter avslutad vård sedan återvänt till Syrien och Irak. Sjukvården motiverar omhändertagandet med att man ger vård efter behov, och inte vilken person som behöver vården.

Minst två IS-terrorister har fått avancerad vård vid svenska sjukhus, skriver GT. Vård har givits för skador som terroristerna har fått i strid. Efter behandling, vård och rehabilitering har IS-terroristerna återvänt till inbördeskriget i Syrien och konflikten i Irak. Svensk sjukvård har därmed bidragit till att återskapa stridsvärnet för terroristerna.
Läkare uppger att man inte har haft något annat val än att vårda IS-terroristerna. Vård ges efter behov, inte efter vem som behöver vården säger man från läkarhåll. Att svensk sjukvård har fungerar som krigssjukvård för Islamiska Statens terrorister anses vara rimligt då de skadade terroristerna har sökt sig tillbaka till Sverige.

Oron är nu stor att de tidigare vårdade terroristerna skall återkomma till Sverige igen. De anses med sin bakgrund vara ett stort och påtagligt hot mot Sverige enligt Säpo.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • IS