Svensk läkarstudent slog världsrekord i minne

publicerad 26 oktober 2015

Under helgen avgjordes SM i minne på Tekniska museet. Läkarstudenten Marwin Wallonius vann inte bara SM utan slog samtidigt två världsrekord.

Genom att minnas 1071 siffror i rätt ordning samt 542 abstrakta bilder på 15 minuter slog han världsrekordet, enligt Svenska minnesförbundet.

– Otroligt kul att äntligen få vinna och dessutom på hemmaplan. Nästan allt gick som jag planerat och tränat för. Det känns otroligt skönt att äntligen slå världsrekord, säger Marwin Wallonius efter sin första SM-titel i minne i ett pressmeddelande.

Finalen som gick att följa via nätet var dramatisk. Med mindre än en minut kvar var nio siffror fel. I sista stund lade han in de nio siffror som saknades och världsrekordet var ett faktum – 1071 siffror memorerade i rätt ordning på 15 minuter.

Senare i år hålls VM i Kina där Sverige är titelförsvarare.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.