Stor polisinsats efter våldtäktsförsök på ung flicka

publicerad 21 maj 2019

På måndagseftermiddagen utsattes en ung flicka i skolåldern för ett våldtäktsförsök i Vällingby i västra delen av Stockholm. Flickan skall ha attackerats av en man. Överfallet ägde rum i närheten av flickans skola. Flera polispatruller sökte efter den misstänkta gärningsmannen under en stor del av måndagseftermiddagen. Sent på måndagskvällen kunde en misstänkt gärningsman gripas.

Vid 15-tiden på måndagseftermiddagen fick polisen i västra Stockholm larm om ett misstänkt försök till våldtäkt. Larmet kom från Vällingby. Överfallet skall ha skett i närheten av Beckombergaskolan. Den misstänkta gärningsmannen skall ha sökt kontakt med flickan, och sedan attackerat henne. Flickan chockades svårt vid överfallet och fördes till sjukhus för kontroll.

Flera polispatruller, varav flera hundpatruller, sattes in i jakten på en misstänkt gärningsmän runt området vid Beckombergaskolan. Trots en omfattande spaningsinsats kunde ingen misstänkt gärningsman påträffas under jaktens inledningsskede. Enligt källor fanns ett mycket bra på signalement på den misstänkta gärningsmannen. Vid 21:30-tiden hade polisen lyckats gripa en misstänkt gärningsman.

Överfallet skall ha väckt stor oro i området. Ytterligare ett försök till en överfallsvåldtäkt inträffade för en vecka sedan i samma område. Polisen utreder nu ett misstänkt samband mellan de två våldtäktsförsöken.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.